نصب دوربین مداربسته در آسانسور

نصب دوربین مداربسته در آسانسور

5.0 1
نصب دوربین مداربسته در آسانسور نصب دوربین مداربسته در آسانسور

یکی از نقاط حساس و کلیدی در ساختمان ها، آسانسور می باشد. چرا که اکثر ترددها از طریق آسانسور انجام می پذیرد. عموما آسانسورها جزء مناطق کور نظارتی هستند. مجرمان از همین ضعف امنیتی استفاده کرده و برای فعالیت های خود از آن بهره می برند.

لزوم نصب دوربین مداربسته در آسانسور

یکی از دلایل نصب دوربین مداربسته در آسانسور، امکان پیگیری یک رخداد از ابتدا تا پایان در تحقیقات پلیس است. دلیل دیگر، جلوگیری از تخریب و آسیب رساندن به آسانسور و ایجاد امنیت برای افراد است. آسانسور مکانی کوچک و بسته است که افراد معمولا در آن احساس عدم امنیت می کنند، وجود دوربین مداربسته در آسانسور و امکان کمک رسانی به فرد در صورت وقوع حادثه، احساس امنیت و آرامش را در افراد ایجاد می کند. همچنین، دوربین مداربسته آسانسور به عنوان عاملی بازدارنده در تخریب این مکان نقش دارد. چرا که افراد با دیدن دوربین مداربسته در آسانسور، از ترس شناسایی دست به اعمال خرابکارانه نمی زنند. بنابراین وجود دوربین مداربسته، هزینه های تعمیر و نگهداری آسانسور را نیز کاهش می دهد. 

نوع دوربین مداربسته

دوربین مداربسته آسانسور می تواند یا از نوع دوربین مداربسته آنالوگ بوده و یا از نوع دوربین مداربسته IP باشد. پیشنهاد ما استفاده از دوربین مداربسته آی پی به دلیل کیفیت بالای تصویر و نرخ فریم بالای آن است. از آنجایی که 60 درصد دوربین های مداربسته ای که در آسانسور نصب می شوند هدف دستکاری و تخریب قرار گرفته و مجرمین معمولا از فندک، استیکر و اشیاء نوک تیز برای آسیب رساندن و مسدود کردن دید دوربین استفاده می کنند، دوربین مداربسته نصب شده در داخل آسانسور باید چند ویژگی داشته باشد:

زاویه دید دوربین مداربسته

حداقل زاویه دید افقی دوربین آسانسور 82 درجه و و حداقل زاویه دید عمودی آن باید 44 درجه بوده تا دوربین بتواند کابین آسانسور را به خوبی تحت پوشش قرار دهد. همچنین، وجود حالت راهرو (Corridor Mode) در دوربین مداربسته برای آسانسورهای طویل 13 نفره بسیار کاربردی است. پیشنهاد می شود که دوربین مداربسته در گوشه آسانسور، چسبیده به سقف کابین و در جهت درب آسانسور نصب شود تا دید خوبی از افراد در حین ورود به آسانسور داشته باشد.

دوربین مداربسته ضد ضربه 

دلیل تخریب و آسیب دوربین های مداربسته آسانسور، در دسترس بودن آنها می باشد. ظاهر دوربین مداربسته آسانسور نقش کلیدی در جلوگیری از این قبیل حوادث دارد. دوربین مداربسته نصب شده در داخل آسانسور باید ظاهر کوچک و نامحسوسی داشته و ضد ضربه باشد.

تکنولوژی WDR دوربین مداربسته

از آنجایی که دوربین مداربسته معمولا هم ارتفاع با لامپ های آسانسور نصب شده و دیوارها و آینه موجود در آسانسور ممکن است فاکتورهایی برای بازتاب نور باشد، پیشنهاد می شود که دوربین مداربسته آسانسور مجهز به تکنولوژی WDR باشد. با استفاده از این قابلیت، دوربین مداربسته قادر به تولید تصاویری با کیفیت و وضوح بالا در شرایط چالش برانگیز نوری خواهد بود.

قابلیت صدای دو طرفه 

در آسانسور، نظارت و ضبط صدا به اندازه نظارت ویدئویی می تواند مهم باشد. در صورت وقوع حادثه یا جرم، صحبت های رد و بدل شده در داخل کابین آسانسور می تواند نقشی کلیدی را در شناسایی مجرمین ایفا کرده و گره گشا باشد. همچنین در صورت مجهز نبودن آسانسور به سیستم اینترکام، دوربین مداربسته مجهز به صدای دو طرفه، می تواند تنها راه مکالمه دو طرفه با افراد درون آسانسور باشد.

قابلیت های هوشمند

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، متخلفان معمولا قصد آسیب به دوربین های مداربسته آسانسور را داشته و با استیکر سعی در پوشاندن لنز آنها دارند. دوربین مداربسته هوشمند در صورت مسدود کردن لنز با قابلیت های هوشمندی همانند "تشخیص تغییر زاویه دید دوربین" و "تشخیص خطای فوکوس" به راهبر سیستم هشدار می دهد.

پیشنهادات یونی ویو برای دوربین مداربسته آسانسور 

 

دوربین مداربسته مینی دام 

 IPC314SR-DVPF28

 

تصویر

دوربین مداربسته IP مینی دام لنز ثابت 

هوشمند

دارای دو انتخاب لنز 2.8 میلی متر

رزولوشن 4MP

ضد آب و ضد ضربه (IP67,IK10)

دید در شب هوشمند 15 متر با IR LED برند OSRAM آلمان

دارای WDR مکانیکی با رنج 120dB

دارای میکروفن داخلی و پشتیبانی از صدای دو طرفه

پشتیبانی از فرمت فشرده سازی تخصصی Ultra265 یونی ویو برای

صرفه جویی 95درصدی حافظه ذخیره سازی و پهنای باند

دارای قابلیت PoE برای انتقال داده و برق رسانی از طریق کابل شبکه

مقاوم در برابر نوسان برق و افزایش ناگهانی ولتاژ

 مشخصات 
جهت توضیحات بیشتر کلیک کنید توضیحات

 

 

دوربین مداربسته مینی دام 

 IPC312SR-VPF28-C

 
تصویر

دوربین مداربسته IP مینی دام لنز ثابت 

هوشمند

دارای دو انتخاب لنز 2.8  میلی متر

رزولوشن 2MP

ضد آب و ضد ضربه (IP67,IK10)

دارای WDR دیجیتالی

دید در شب هوشمند 15 متر با IR LED برند OSRAM آلمان

دارای میکروفن داخلی و پشتیبانی از صدای دو طرفه

پشتیبانی از فرمت فشرده سازی تخصصی Ultra265 یونی ویو برای

صرفه جویی 95درصدی حافظه ذخیره سازی و پهنای باند

دارای قابلیت PoE برای انتقال داده و برق رسانی از طریق کابل شبکه

مقاوم در برابر نوسان برق و افزایش ناگهانی ولتاژ

   مشخصات 
جهت توضیحات بیشتر کلیک کنید توضیحات

 

نصب دوربین مداربسته در آسانسور

برای نصب دوربین مداربسته در آسانسور، اتصال شبکه آن باید برقرار شود. نحوه نصب دوربین مداربسته در آسانسور وابسته به نوع آسانسور و جدید یا قدیمی بودن سیستم آن دارد، و اینکه آیا دوربین قرار است همزمان با راه اندازی آسانسور نصب شود و یا در مراحل بعدی به سیستم آسانسور اضافه می شود؟ آسانسورهای جدید معمولا دارای کابل کشی شبکه هستند. این کابل شبکه عموما یا در تراول کابل آسانسور گنجانده شده و یا در مجاورت آن قرار می گیرد. 

 

در صورت عدم وجود کابل کشی شبکه در آسانسور، با توجه به بودجه مشتری چند راهکار پیشنهاد می شود 

 کابل شبکه  استفاده از کابل شبکه Cat5e و Cat6 با کیفیت و مقاوم الزامی است. کابل شبکه ای که در آسانسور نصب می شود باید در برابر خم شدن مقاومت داشته باشد. همچنین، کابل باید از نوع SFTP بوده تا انتقال داده آن تحت تاثیر ولتاژ بالای برق آسانسور قرار نگیرد. می توان در این راهکار از زنجیر کابل ( Chain Cable) برای حفاظت کابل شبکه  استفاده کرد.

 

این نوع انتقال داده مطمئن ترین روش می باشد و از آنجایی که هیچ تبدیلی روی سیگنال دوربین مداربسته انجام نمی شود، دچار افت کیفیت نیز نخواهد شد. پیاده سازی این راهکار در ساختمان 3 تا 5 طبقه نسبتا ساده است، اما هر چه تعداد طبقات بیشتر شود، اجرای آن سخت تر و پرهزینه تر می شود. در حین پیاده سازی این راهکار، مشورت با متخصص و تکنسین آسانسور الزامی است. 

 

 فرستنده و گیرنده لیزری  در این روش فرستنده زیر کابین آسانسور نصب شده و گیرنده در کف شفت آسانسور نصب می شود. فرستنده و گیرنده به صورت رو در رو و داخل چاه آسانسور با یکدیگر در ارتباط هستند. گیرنده از طریق کابل شبکه داده ها را به دستگاه NVR منتقل می کند. عیب این روش در آن است که در طول زمان، وجود گرد وخاک در چاه آسانسور ممکن است انتقال داده ها از طریق لیزر را با مشکل مواجه کند.
 

 

 انتقال وایرلس  در این راهکار سیگنال دوربین مداربسته بی سیم با شبکه WiFi از دوربین مداربسته به مرکز مانیتورینگ ارسال می شود. در صورتی که راه حل وایرلس را انتخاب می کنید می توانید از یک جفت رادیو بی سیم برای انتقال تصویر دوربین وایرلس آسانسور به دستگاه NVR استفاده کنید. به این صورت که یک رادیو بر روی اتاقک آسانسور و رادیو دیگر در بالای چاه آسانسور نصب می شود. استفاده از این راهکار خیلی توصیه نمی شود، چرا که امکان تداخل سیگنال های WiFi با مدارات و کابل های برق آسانسور وجود دارد. همچنین، حفظ سیگنال WiFi خوب در کل چاه آسانسور بسیار چالش برانگیز است. 

 

 مبدل PoE به کواکس  برای آسانسورهایی که از قبل، دوربین مداربسته آنالوگ در آنها نصب بوده و کابل کشی کواکسیال دارند، در صورت نیاز به ارتقاء سیستم از آنالوگ به IP می توان از مبدل PoE به کواکسیال استفاده کرد تا نیاز به تغییر کابل کشی آسانسور نباشد. یک آداپتور در مرکز کنترل و آداپتور دیگر در کابین آسانسور به دوربین مداربسته متصل می شود. در روش انتقال داده توسط کابل کواکسیال، بسته به طول کابل، کیفیت تصویر دوربین IP بشدت افت می کند.

 مبدل PoE به سیم  در این راهکار سیگنال ها از طریق تراول کابل منتقل می شوند. دو مبدل استفاده می گردد، یکی در ابتدا و دیگری در انتهای تراول کابل استفاده می گردد. عموما چنین مبدل هایی امکان انتقال داده تا 220 متر را دارند. این مبدل نیاز به دو سیم خالی در تراول کابل دارد. هر نوع سیمی کفایت کرده و نیازی نیست که سیم حتما از نوع محافظ دار (Shielded) و یا بهم تابیده (twisted) باشد. قیمت هر دو مبدل حدود 370 دلار است.از آنجایی که با توجه به نظر متخصصین آسانسور، تنها کابل استاندارد برای آسانسور، تراول کابل است، برای ساختمان هایی با تعداد طبقات زیاد این راهکار می تواند بهترین گزینه محسوب شود.

 

دیدگاه


در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید !